Vestiging bij u in de buurt?
  Nieuwsarchief Mijn Hamelink & Menue
08-07-2013
Regeling tijdelijke willekeurige afschrijving opnieuw ingevoerd

Regeling tijdelijke willekeurige afschrijving opnieuw ingevoerd

 

Van 1 juli tot eind 2013 is het weer mogelijk om willekeurig af te schrijven. Dat geeft ondernemers extra financiële ruimte, omdat ze de belastingafdracht kunnen uitstellen. Gehoopt wordt dat de bedrijfsinvesteringen daardoor een oppepper krijgen.

Tijdelijke willekeurige afschrijving
De regeling voor willekeurige afschrijving houdt in dat van 1 juli tot eind 2013 investeringen in nieuwe bedrijfsmiddelen versneld, tot maximaal 50%, direct kunnen worden afgeschreven. Hij geldt voor ondernemers in de inkomstenbelasting én bedrijven die onder de vennootschapsbelasting vallen. Voorwaarde is wel dat het bedrijfsmiddel waarin is geïnvesteerd, vóór 1 januari 2016 is ingezet.

De exacte invulling is nog onbekend, maar zal zeer waarschijnlijk hetzelfde zijn als bij de vorige versie, die tot ultimo 2011 gold. Dat betekent dat diverse bedrijfsmiddelen zijn uitgesloten, met name investeringen in vastgoed.

Terug naar het nieuwsarchief >>

 
login:
wachtwoord:
onthouden
Persoonlijke Informatie Pagina
Your Online Bookkeeping
 

 

Online Boekhouden
Digitaal dossier
Beveiliging

Code vergeten? klik hier

 
Klant aan het woord Zelfstandig? Kwaliteit
Na het eerste gesprek met M. Menue hadden we direct een goed gevoel. Ze waren ook enthousiast over onze plannen wat ons ook weer stimuleerde. Er werd met ons meegedacht en Marc is met ons meegegaan naar onze leverancier om ons te helpen met onderhandelen.

Lees verder >>

Heeft u een zelfstandig administratiekantoor of heeft u plannen in die richting? Bezoek dan onze website:

startjeeigenadministratiekantoor.nl


Alle rechten voorbehouden