Vestiging bij u in de buurt?
  Nieuwsarchief Mijn Hamelink & Menue
04-02-2014
WBSO en vele andere subsidieregelingen voor MKB

Er bestaan veel subsidieregelingen voor het MKB. Van kleine gemeentelijke subsidies tot grote Europese regelingen.  Wanneer je bedrijf een project kent met innovatieve en maatschappelijke waarde, kan het interessant zijn een onderzoek te starten naar eventuele subsidie mogelijkheden. De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is een voorbeeld van eend ergelijke subsidie. Korting op de loonheffing van de werknemers die aan je project werken, is de wijze waarop de subsidie door de overheid wordt uitgekeerd.

Wat veel mensen niet weten is dat de WBSO toekenning tevens een " toegansticket"  is naar andere subsidiemogelijkheden, zoals Research & Development Aftrek, kortweg RDA, en de Innovatiebox. Als je geen WBSO-subsidie hebt, kom je vaak moeilijker in de andere regelingen terecht.

Aanvraag WBSO kun je zelf doen. Er bestaan ook subsidie adviseurs die op een no cure - no pay basis de aanvraag voor je kunnen verzorgen. Hiervoor bestaan een aantal goede advies bureaus.

TIP: Let bij dergelijke adviseurs wel op de afspraken die je met ze maakt over het uitbetalen van hun faktuur. Het komt voor dat je  hun faktuur moet voldoen, voordat je de subsidie effectief hebt ontvangen. Een kwestie van duidelijke afspraken voorkomt dit.

Terug naar het nieuwsarchief >>

 
login:
wachtwoord:
onthouden
Persoonlijke Informatie Pagina
Your Online Bookkeeping
 

 

Online Boekhouden
Digitaal dossier
Beveiliging

Code vergeten? klik hier

 
Klant aan het woord Zelfstandig? Kwaliteit
Na het eerste gesprek met M. Menue hadden we direct een goed gevoel. Ze waren ook enthousiast over onze plannen wat ons ook weer stimuleerde. Er werd met ons meegedacht en Marc is met ons meegegaan naar onze leverancier om ons te helpen met onderhandelen.

Lees verder >>

Heeft u een zelfstandig administratiekantoor of heeft u plannen in die richting? Bezoek dan onze website:

startjeeigenadministratiekantoor.nl


Alle rechten voorbehouden